Roletele Day and Night simple - Mini si Clasic

Roletele Day and Night ca si roletele simple se confectioneaza, in functie de dimensiuni, folosind ax de 17mm si sunt denumite rolete Day and Night Mini sau cu ax de 25mm pentru dimensiuni mai mari si sunt denumite rolete Day and Night Clasic.

Exista doua metode de masurare a roletelor simple Day and Night :

I. Masurarea cotelor de panza a roletei simple Day and Night.
Este cea mai des folosita metoda de masurare si este identica cu metoda de masurare a roletelor simple. Se masoara latimea sticlei geamului, cu tot cu baghetele de sustinere, din plastic, iar inaltimea se masoara din mijlocul profilului de sus pana in mijlocul profilului de jos. In acest caz dimensiunile finale, pe latime cu tot cu mecanism, vor fi mai mari cu 35mm pentru “ROLETA MINI Day and Night” si 40mm pentru “ROLETA CLASIC Day and Night”, acestea reprezentand dimensiunile panzei.

II. Masurarea cotelor finale a roletei simple Day and Night.
Este utilizata mai rar si anume in situatiile in care avem un spatiu limitat iar roleta trebuie sa se incadreze in spatiul respectiv. Dimensiunile finale ale roletei Day and Night cuprind pe latime si mecanismul, iar cotele de panza vor fi mai mici cu 35mm pentru “ROLETELE MINI Day and Night” si 40mm pentru “ROLETELE CLASIC Day and Night”, acestea reprezentand cotele finale.