Rulourile exterioare

Rulourile exterioare, fie ele aplicate sau suprapuse, cu lamele din aluminiu umplute cu spuma poliuretanica sunt un produs de varf in materie de protectie solara pentru locuinte cu caracteristici foarte bune de izolatie termica, fonica si antiefractie.
Aceastea asigura protecție termica și îmbunătățesc climatul interior, chiar și în timpul verii, asigurand un consum redus de energie dar si uns confort sporit. Suntsolutia ideala pentru a da un aspect modern locuintei sau spatiului in care iti desfasori activitatea profesionala.

Rulouri exterioare sunt expuse permanent la intemperiile naturii si ajuta, dar alaturi de tamplaria PVC sau din aluminiu pe care sunt montate, asigura sporirea termice si fonice. Astfel, am ales in productia acestoramateriale de calitate, din aluminiu, care are ca si caracteristici principale durabilitatea ridica si viata mai indelungata produsul.
De asemenea, rulourile exterioare din aluminiu își păstrează forma și culoarea, mai mult timp decât rulourile din PVC sale si asigura , de asemenea protecție anti-efracție.

Rulourile exterioare asigura protecție împotriva frigului, a soarelui, a zgomotului și a ochilor indiscreti. Atunci cand rulourile noastre exterioare sunt închise, ele formează o pernă de aer extrem de izolatoare. Acest lucru vă permite să vă îmbunătățiți izolația termică ta cu aproximativ 45%, sa economisiti cu aproximativ 10% combustibilul principal și se reduce zgomotul exterior cu până la 10 decibeli. Razele de căldură și UV sunt ținute în timpul verii in exteriorul incaperilor protejate cu rulouri din aluminiu. Și, ori de câte ori vrei, ești protejat de ochii indiscreti.

Rulourile exterioare pot încorpora, in mod discret plase de protectie impotriva tantarilor. Astfel, insectele nu pot patrunde in interior, dar in acelasi timp aveti o vizibilitate foarte buna in exterior, atunci cand rulourile sunt ridicate.

Puternice, sigure și durabile, rulourile exterioare asigură protecție împotriva amenințărilor și a problemelor lumii noastre. Ele gliseaza cu usurinta atunci când sunt folosite și se retrag într-o cutie de panou, asezata deasupra lamelelor, atunci când sunt deschise. Pot fi actionate manual sau motorizat, asiguand o funcționare lină, comoda, putand fi adaptate pentru a se armoniza cu orice exterior.

Societatea noastra confectioneaza rulouri din aluminiu cu lamele umplute cu spuma poliuretanica, care au dimensiuni de 39mm sau 45mm intr-o varietate mare coloristica si dimensionala in functie de fiecare proiect in parte.


Ca si sistem rulourile exterioare sunt compuse din ghidaje pe care culiseaza lamelele din aluminiu rulate pe un ax fixat intro-o cutie (caseta).

Rulourile exterioare au cateva avantaje, importate care sunt puncte cheie in decizia de alegere a unui astfel de produs:
• Protectie excelenta impotriva razelor solare;
• Protectie termica ridicata a spatiilor interioare, impedica incalzirea excesiva pe timp de vara si racirea iarna;
• Protectie impotriva fenomenelor neplacurte a le naturii (vant, ploaie, grindina viscol, ninsoare);
• Protectie fonica;
• Protectie impotriva incendiilor;
• Protectie antiefractie;
• Protectie impotriva privirilor indiscrete din exterior;
• Permite dozarea foarte fina a luminii din locuinte;
• Confort, actionari rulouri motorizate cu telecomanda;
• Integrarea discreta a plaselor antiinsecte in rulou;
• Design placut si modern.

Rulourile exterioare pot fi confectionate cu plasa tip rulou antiinsecte incorporata in caseta ruloului. In acest caz avem ghidajul ruloului cu doua canale, unul pentru lamele si altul pentru plasa.

Acţionarea rulourilor exterioare

Actionarea standard a rulourilor se face manual, cu snur sau panglica. Snurul si panglica se strang intr-o caseta numita tabachera.

La cerere sau in functie de marimea ruloului se poate opta pentru alte tipuri de actionari:

1. Actionare manuala cu tabachera si manivela mica. Se foloseste ca si in cazul de mai sus pentru rulourile de dimensiuni mai mari respectiv ce au covorul de lamele mai greu si nu permite actionarea directa cu mana.

Se foloseste ca si in cazul de mai sus pentru rulourile de dimensiuni mai mari respectiv ce au covorul de lamele mai greu si nu permite actionarea directa cu mana.

2. Actionarea cu arc pretensionat.
Se foloseste pentru rulourile de dimensiuni mai mari, pentru spatii comerciale sau usi de acces, arcul montat in interiorul axului se tensioneaza preluand din greutatea ruloului facand posibile actionarea lui manuala din ambele parti a ruloului, din interior si exterior (actionarea cu snur si cea cu tabachera si manivela permite actionarea ruloului doar dintr-o singura parte). Pe ultima lamela este fixat un maner care faciliteza ridicarea ruloului.

3.Actionare electrica cu motor si intrerupator aplicat sau ingropat

4. Actionare electrica cu motor si telecomanda

Pentru mai multe rulouri se pot seta una sau mai multe telecomenzi cu unul sau mai multe canale in diferite configuratii.

Sisteme antiefractie pentru rulouri


In functie de destinatia finala a rulourilor se poate opta pentru diferite sisteme antiefractie,blocheaza rulourile in pozitia “inchis”.
1. Zavor simplu

2. Zavor automat

3. Incuietoare cu cheie